W DIETOTERAPII PACJENTA Z MIGRENĄ TRZEBA UWZGLĘDNIĆ CHOROBY TOWARZYSZĄCE
Współczesna medycyna promuje kompleksowe podejście do pacjenta, badając zależności pomiędzy poszczególnymi jednostkami chorobowymi i np. sposobem odżywiania oraz ryzykiem rozwoju konkretnych schorzeń. Udowodniono istnienie osi jelitowo-mózgowej, m.in. poprzez analizę stanu pacjentów z zaburzeniami nastroju, którzy jednocześnie manifestowali dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Rośnie także liczba prac naukowych na styku neurologii i medycyny stylu życia, dotyczących m.in. znaczenia diety w migrenie.
Widzisz tylko część artykułu. Jeżeli chcesz zobaczyć pełną zawartość działu prawnego, zaloguj się.
Zaloguj się Przypomnij hasło

Chcesz mieć dostęp?

Zarejestruj się na okres 12 miesięcy.

W celu uzyskania informacji o cenniku dostępu do portalu dla firm, prosimy o kontakt telefoniczny (22) 490 31 41 lub drogą mailową na adres: info@pharma.info.pl

Najczęściej czytane

07.02
2025
Ponad 35-krotny wzrost zachorowań. GIS ostrzega, edukuje i proponuje rozwiązania
07.02
2025
GSK wspiera rozwój swoich pracowników
10.12
2024
Tajemnicza choroba w afrykańskim kraju. GIS wydał komunikat
25.11
2024
ADAMED PLANUJE MILIARDOWE INWESTYCJE
04.11
2024
RABATY ZA ZAKUP LEKÓW NA RECEPTĘ ZGODNE Z UNIJNYM PRAWEM